Un brot de grip aviària obliga a sacrificar 87.000 aus a les Garrigues

El Departament d’Acció Climàtica va detectar el 10 de febrer un brot de grip aviària en una granja d’Arbeca, a les Garrigues. El focus es va localitzar en una explotació d’indiots d’engreix, on hi ha aproximadament unes 9.000 aus. Una de les hipòtesis més probables, segons el govern espanyol és que les aus de la granja s’haurien contagiat a través del contacte indirecte amb aus silvestres. Aquest és el primer focus que es detecta aquest any a tot l’estat espanyol en aviram i el primer que hi ha a Catalunya des del 2017.

Una cop confirmat el focus, es van sacrificar 37.000 galls d’indi i 50.000 guatlles de les granges del voltant per evitar la propagació del virus A més de les aus sacrificades, es van immobilitzar totes les explotacions avícoles i d’ous en un radi de 10 quilòmetres, cosa que afecta una setantena d’explotacions.

Segons Acció Climàtica, aquesta immobilització és previst que s’aixequi el 10 de març, un mes després del brot, si no se’n detecta cap més cas.

Els experts han assegurat que es tracta d’un virus que no afecta la salut pública, ja que no és transmissible als humans. Per això, la directora general d’Agricultura, Elisenda Guillaumes, va donar un missatge de “tranquil·litat” argumentant que el sistema “ha estat ràpid en la detecció i resposta automàtica” i que no hi ha cap conseqüència sobre la cadena alimentària.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari