ADEPAP alerta que l’ozó no desinfecta el coronavirus

Arran de la crisi sanitària de la Covid-19 i la imminent desescalada, que suposarà la represa de l’activitat econòmica i l’obertura, tot i que amb restriccions, de comerços, restaurants i empreses, l’Associació d’Empreses de desinfecció i Control de Plagues de Catalunya insisteix en la importància que s’efectuïn desinfeccions segures, professionals i especialitzades.

L’augment de la demanda de desinfeccions, segons el president d’ADEPAP, Quim Sendra, “ha fet aflorar moltes empreses que ofereixen aquests serveis sense ser-ne professionals i que actuen sense els coneixements ni les garanties necessàries per a fer una desinfecció efectiva”. Sendra alerta que “s’estan oferint sistemes i dispositius d’eliminació del virus de la Covid-19 en espais diversos i un d’aquests casos són els sistemes de producció d’ozó, que ens té realment preocupats”.

En aquest sentit, ADEPAP  alerta que l’ozó no ha estat ni validat ni autoritzat per les autoritats sanitàries com a biocida a Europa ni a Espanya i, per tant, les desinfeccions que es fan amb aquest producte no són segures. “L’ozó està demostrat que funciona com a desinfectant en concentracions determinades en aigua (piscines, depuradores, etc.) i com a eliminador d’olors ambientals. Però en aire encara no està validat ni aprovat com a biocida”, explica el president d’ADEPAP.

Podeu veure més informació clicant en la següent nota de premsa.

NP_Alerta ús ozó en aire_maig2020

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari