Les xinxes també estan actives a l’hivern

Tot i que la majoria de plagues acostumen a augmentar durant els mesos més càlids de l’any, n’hi ha d’altres que no són tan estacionals i que perduren, d’una manera o altra, també en els mesos de fred.

És el cas dels tèrmits, les aranyes, els rosegadors o les xinxes de llit. Aquestes últimes solen habitar en climes temperats, però com que s’amaguen en llocs concrets dels habitatges i la temperatura d’aquests sol ser més càlida que a l’exterior, és una plaga que es pot patir, i molt, també a l’hivern.

Les xinxes de llit o domèstiques (Cimex lectularius) són molt difícils d’eliminar -calen diverses actuacions per eradicar-les- i se solen amagar als matalassos, capçals, sofàs, esquerdes dels mobles i fins i tot als sòcols dels habitatges. A la nit, surten a xuclar la sang dels mamífers, ja siguin persones o animals, que hi visquin.

Algunes persones responen a infestacions de les xinxes de llit amb ansietat, estrès i insomni. També es poden produir infeccions de la pell i cicatrius en rascar les picades.

Aquests insectes arriben als habitatges transportades per les persones i per tant, cal tenir molta cura, especialment si es viatja a països de climes càlids o temperats. En aquests casos, cal que es revisin a fons les estances on es passarà la nit, així com les maletes en tornar a casa. També cal rentar la roba que s’ha utilitzat durant el viatge a la màxima temperatura possible. I, un cop la plaga ja és present, cal l’actuació de professionals especialitzats en control de plagues, per la complexitat a l’hora de combatre aquests insectes.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari