S’investiga l’ús del làser per al control de plagues

Cada cop són més les restriccions en l’ús de substàncies químiques per lluitar contra les plagues. Això fa que calgui investigar nous sistemes de control que evitin l’ús d’aquestes substàncies i que siguin efectius.

Amb aquesta finalitat tant la Universitat d’Osaka (Japó) com l’Heriot-Watt University a Edimburg (Escòcia) treballen en un sistema similar per usar el làser per al control de plagues.

L’Heriot-Watt University a Edimburg va publicar el setembre de 2022 un estudi sobre la possibilitat d’utilitzar el làser per controlar mosquits, llagostes, erugues i altres insectes plaga. De fet, han arribat a desenvolupar un dispositiu làser de baix cost, automatitzat i amb visió artificial, capaç de neutralitzar i influir en el comportament de les plagues d’insectes. En concret, i per als experiments, han utilitzat la panerola Blatella germanica. Les proves realitzades van mostrar que, amb una potència de làser alta, el dispositiu pot matar selectivament paneroles, nimfes i adults, que es  moguin lliurement a una distància superior a un metre.

El sistema desenvolupat per la Universitat d’Osaka, força similar, consisteix en una torreta dotada amb un sistema làser i uns sensors que permeten detectar la presència de qualsevol tipus d’insecte. Els sensors activen el làser si localitzen algun insecte potencialment perillós i fan que el sistema làser dispari un raig capaç de liquidar linsecte en mil·lèsimes de segon. Aquest sistema permet localitzar i eliminar els insectes amb una efectivitat propera al 100%. En aquest cas, per a fer les proves han utilitzat arnes.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari