Unió de Pagesos reclama l’ampliació de declaració d’emergència cinegètica

El Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat va declarar a finals de febrer l’emergència cinegètica a les zones de les Gavarres i Rocacorba. Una setmana després Unió de Pagesos va reclamar al Departament que ampliï aquesta declaració a altres comarques catalanes, ja que la sobrepoblació de porcs senglars és molt alta a diverses àrees.

L’organització creu necessari reduir la sobrepoblació per sota dels 8 exemplars de porcs senglars per quilòmetre quadrat, el llindar de la declaració de l’emergència cinegètica. Així mateix, reclama a Acció Climàtica que en faci un seguiment exhaustiu perquè la declaració sigui efectiva i es puguin utilitzar tots els mètodes legals que permetin acabar amb els danys que provoca la fauna cinegètica.

Per Unió de Pagesos, la declaració s’hauria d’estendre a molts més municipis de les comarques de Girona i d’altres de Catalunya que estiguin a la mateixa situació. Igualment, demanen que s’apliqui també aquesta declaració a les comarques de Lleida pels danys que pateixen els pagesos a causa de la sobrepoblació de conills.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari