Tres casos de dengue de transmissió autòctona detectats a Catalunya

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha informat recentment que ja s’han detectat tres casos de dengue de transmissió autòctona el 2023 a Catalunya.

Concretament, l’Agència explica en una nota informativa que “a Catalunya, a principis d’agost del 2023, es va detectar el primer cas de transmissió autòctona de dengue d’aquest any, a la zona de Tarragona. Posteriorment, a principis del mes d’octubre, es va notificar un altre cas a la zona del Maresme. El dia 20 d’octubre es va rebre la notificació d’un tercer cas sospitós de dengue, també a la zona del Maresme, que després s’ha confirmat per laboratori. Dels tres casos, només dos van requerir ingrés hospitalari i posteriorment van estar donats d’alta a domicili”.

A més dels casos autòctons esmentats“, afegeix la nota, “durant la resta del període i fins el dia 22 de octubre, s’han detectat 95 casos confirmats de dengue, tots ells d’origen importat“.

Segons l’ASPCAT, “el risc d’importació de casos de les zones endèmiques cap a les zones no endèmiques on hi ha presents possibles vectors, com l’Aedes albopictus, fa que la transmissió sigui factible i això ocasioni l’aparició de casos en la població autòctona“. Aquest seria el cas, per exemple, dels casos autòctons que van aparèixer durant els anys 2018 i 2019 a Espanya (2 a Catalunya) i França, dels apareguts a Itàlia i França durant el 2020 (11 i 13 casos respectivament) o dels brots detectats durant el 2022 a Eivissa, amb 6 casos, i a França, amb 9 brots i 65 casos.

A Catalunya, durant l’any 2022 la detecció de casos va augmentar gairebé als nivell d’abans de la pandèmia amb un total de 120 casos confirmats. Tots els casos van ser importats d’àrees geogràfiques endèmiques de dengue, un 76% de la regió de Les Amèriques.

Podeu veure la nota completa en aquest enllaç.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari