Traspassa Josep Sendra, un dels fundadors d’ADEPAP, després d’una vida compromesa amb el sector i la seva ciutat

Josep Sendra i Navarro, un dels impulsors i fundadors de la nostra associació, va traspassar el 30 de juliol passat als 89 anys.

Després de presidir la Cooperativa Obrera Tarraconense del 1952 al 1977, va encapçalar la Junta Directiva d’ADEPAP entre els anys 1975 i 1978, i va ser el representant de l’estat espanyol a la European Confederation of National Pest Control Asociations. Tota la seva activitat en el sector es va desenvolupar fruit de ser-ne empresari, amb l’aleshores empresa SDYF, creada l’any 1962 i una de les primeres companyies de Salut Ambiental de tota la península ibèrica.

Conegut i estimat per la seva trajectòria professional i el seu compromís social i polític, va ser regidor a l’Ajuntament de Tarragona i diputat al Parlament de Catalunya, entre d’altres càrrecs institucionals.

L’any 2006 va ser nomenat per l’Ajuntament Fill Predilecte de la Ciutat de Tarragona i, el 2009, Tarragoní de l’Any. Al 2016 va ser reconegut amb la Creu de Sant Jordi per la Generalitat de Catalunya, una de les màximes distincions del país.

Els que el conegueren en destaquen la seva professionalitat i les conviccions fermes i, alhora, l’afabilitat i el caràcter dialogant, així com la fidelitat i l’estima a la seva ciutat, que el feien merèixer l’expressió de “tarragoní fidel”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari