Les restriccions per sequera s’amplien a 224 municipis i afecten 6 milions d’habitants

Els embassament de les conques internes de Catalunya són al 27% de la capacitat, cosa que ha provocat que l’Agència Catalana de l’Aigua apliqui restriccions al sistema Ter-LLobregat i l’aqüífer del Fluvià Muga. L’activació d’aquesta fase d’excepcionalitat afecta a 224 municipis de 15 comarques i prop de 6 milions d’habitants des del 6 de març. En aquest data el govern de la Generalitat va aprovar la RESOLUCIÓ ACC/747/2023, de 6 de març, per la qual es declara l’entrada a l’estat d’excepcionalitat per sequera hidrològica a les unitats d’explotació Embassaments del Llobregat, Embassaments del Ter i Embassaments del Ter-Llobregat i es modifiquen els estats de sequera hidrològica i pluviomètrica d’altres unitats d’explotació.

Aquesta fase d’excepcionalitat afecta tant els usos agrícoles com industrials, lúdics, serveis de urbans de neteja i els domèstics. Tot i això, en els cas dels usos domèstics l’afectació és baixa ja que el límit de litres del proveïment d’aigua per habitant continua força per sobre del que realment es fa servir.

Afectacions de l’excepcionalitat

  • Reducció del 40% de l’aigua per a usos agrícoles.
  • Reducció del 15% per a usos industrials.
  • Reducció de l’aigua per a usos lúdics (15% en usos assimilables i 50% en reg).
  • Prohibició del reg de zones verdes, tant públiques com privades (només es permetrà l’aigua per mantenir viu l’arbrat i fent-ho gota a gota o amb regadores).
  • Prohibició de la neteja de carrers amb aigua potable.
  • Reducció del proveïment d’aigua a 230 litres per habitant i dia.

En la mateixa resolució es té en compte l’activació de nous recursos, mesures addicionals i ajuts per garantir l’aigua, entre d’altres.

Podeu veure els principals punts de la resolució en aquest enllaç.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari