Detectat el primer cas de poliomelitis als Estats Units des de fa gairebé deu anys

Una persona adulta del comtat de Rockland, Nova York, va ser diagnosticada amb pòlio el mes de juliol passat, el primer cas identificat als Estats Units des de fa gairebé una dècada.

L’adult jove no vacunat va començar a experimentar debilitat i paràlisi feia aproximadament un mes (al juny de 2022), va dir la comissionada de salut del comtat, la Dra. Patricia Schnabel Ruppert. La mateixa doctora va advertir posteriorment, el 9 d’agost, que els casos de pòlio poden ser molts més dels que s’han diagnosticat.

El cas de Nova York es va produir gairebé un mes després que l’Agència de Seguretat Sanitària del Regne Unit advertís que havia detectat poliovirus en la vigilància de mostres d’aigües residuals de Londres, cosa que indica que s’havia produït una certa propagació entre persones estretament vinculades al nord i l’est de Londres, encara que no s’hi havien identificat casos.

La poliomielitis és una infecció causada pel poliovirus. Aproximadament 1 de cada 4 persones infectades té símptomes similars als de la grip, com mal de coll, febre, cansament, nàusees, mal de cap i mal d’estómac. Fins a 1 de cada 200 desenvoluparà símptomes més greus que inclouen formigueig i entumiment a les cames, una infecció del cervell o la medul·la espinal i paràlisi, segons els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties dels EUA (CDC, per les sigles en anglès).

No hi ha cura per a la poliomielitis. El tractament per abordar els símptomes pot incloure medicaments per relaxar els músculs i calor i fisioteràpia per estimular-los. No obstant això, qualsevol paràlisi causada per la pòlio és permanent.

Arran del cas detectat als Estats Units, el primer des de 2013, les autoritats sanitàries d’aquest país temen que hi hagi centenars, fins i tot milers, de casos de pòlio sense diagnosticar.

Així ho va declarar Patricia Schnabel Ruppert, que va fer una crida als països desenvolupats a augmentar les seves taxes de vacunació. L’experta va indicar que la preocupa que la malaltia estigui circulant àmpliament sense ser detectada. “Quan veiem una persona paralitzada per poliomielitis això no vol dir que només hi ha un cas de pòlio. La incidència de la poliomielitis paralítica és inferior a l’1%“, va explicar Ruppert. “La majoria dels casos són asimptomàtics o lleugerament simptomàtics, i aquests símptomes solen passar desapercebuts“, “així que si veiem un cas de poliomielitis paralítica, això significa que hi ha centenars, potser fins i tot milers de casos”, va explicar.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari