Primer cas de febre del Nil a Barcelona

Una dona de 76 anys, resident al Prat de Llobregat, és el primer cas de febre del Nil (o virus del Nil occidental) a Barcelona. La febre del Nil és una malaltia infecciosa que es transmet per la picada de mosquits. Les persones que contrauen el virus no solen tenir símptomes o presenten símptomes lleus, com ara febre, mal de cap, mals de cos, erupció cutània o ganglis limfàtics inflamats.

La pacient va ser ingressada a finals de setembre a l’Hospital de Bellvitge i després a l’UCI, per passar posteriorment a un centre sociosanitari, ja que el seu estat de salut és delicat, a banda de la infecció.

Com a mesures de precaució el Banc de Sang i Teixits va iniciar el cribratge universal del virus del Nil occidental a totes les donacions de Catalunya. D’altra banda, Salut va alertar tots els centres assistencials, tant de primària com hospitalaris per detectar casos nous.

ADEPAP insisteix en la necessitat de seguir l’evolució d’aquestes malalties transmeses per vectors, i molt especialment en el cas de les transmeses pels mosquits, ja que la temporada de plaga d’aquest insecte, tant del mosquit comú (Culex pipiens) com del tigre (Aedes albopictus), es pot allargar ben bé fins ben entrada la tardor, sobretot si es mantenen les temperatures altes i arriben les esperades pluges durant les properes setmanes.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari