Les plagues de xinxes s’estenen de París a altres ciutats franceses

Un “calvari”. Així és com va definir el dimarts 3 d’octubre la primera ministra francesa, Élisabeth Borne, la plaga de xinxes que pateix França.

El principal focus d’aquesta plaga es troba a París, on a banda de trobar-se a establiments hotelers i turístics ja ha arribat també al transport públic i altres serveis municipals. Quan queda menys d’un any per als Jocs Olímpics que se celebraran a la capital francesa, la plaga de xinxes s’escampa per altres ciutats del país i, segons informen les autoritats, al juny ja afectava una de cada deu llars de França.

Aquesta situació ha fet que la plaga s’hagi convertit en una “qüestió d’estat” i diversos ministeris s’han coordinat per fer-hi front.

El president d’ADEPAP, Quim Sendra, en unes declaracions a Catlaunya Ràdio va alertar de la importància de la prevenció i el control, cosa que han de fer tant els responsables dels establiments privats com les administracions en el cas dels equipaments públics. “Cal invertir en un bon pla de prevenció i control de plagues, i si no s’hi destinen recursos necessaris, es poden estendre ràpidament“. “Les xinxes no són vectors transmissors de malalties”, tranquil·litza Sendra, però “poden afectar molt la salut de les persones ja que les picades són molt molestes i es produeixen durant la nit, provocant alteració de la son i estrès a qui pateix aquesta plaga“. A més, “cal ser estrictes i insistents en les actuacions, ja que les xinxes viatgen amb les persones i la seva roba i pertinences, i per tant es poden estendre a altres llocs fàcilment”.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari