Una plaga de xinxes obliga a tancar una planta de l’hospital Parc Taulí

L’hospital Parc Taulí de Sabadell va haver de tancar, a principis de novembre, una planta sencera durant dos dies, per aplicar el tractament contra una plaga de xinxes.

El 20 d’octubre es va detectar un sol cas d’infestació de xinxes en una habitació de la planta de pediatria de l’edifici Ripoll de l’hospital. Després d’aplicar un tractament tèrmic a l’espai afectat, que no va aconseguir eliminar la plaga, es va decidir aplicar un tractament químic, més agressiu, i es va optar per tancar tota la planta. Els sis pacients que hi havia van ser traslladats a altres habitacions del centre.

Tot plegat per acabar amb la plaga per poder reobrir en el mínim de temps possible per rebre nous pacients a les portes de l’hivern, en què solen haver-hi més ingressos per complicacions derivades de la grip, bronquiolitis i altres infeccions respiratòries. El dia 6 de novembre l’hospital va reobrir la planta i hi van poder tornar els pacients.

Aquest cas va causar alarma arran de la crisi viscuda a França per la plaga de xinxes que viu el país. Des d’ADEPAP, però, es vol recordar que les xinxes fa segles que són a casa nostra i que els nivells actuals són similars als que hi havia abans de la pandèmia de la covid-19, a causa del retorn del turisme i els moviments de persones. Tot i així, de de l’associació s’avisa que cal estar alerta i dedicar recursos a fer actuacions de prevenció i control per mantenir la presència d’aquest insecte sota els llindars de tolerància i evitar que s’estenguin.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari