L’OMS i la GPMC estudien vies de col·laboració en control de vectors i altres temes

Diversos representants de la Global Pest Management Coalition (GPMC), que enguany presideix ADEPAP, es van reunir el dimarts 21 de març amb el Dr. Raman Velayudhan, coordinador de Vector Ecology and Management de l’OMS (WHO Department of Control of Neglected Tropical Diseases), per estudiar diverses vies de col·laboració entre ambdues organitzacions.

Albert Ponjoan, membre de la Junta Directiva i representant d’ADEPAP a la GPMC, explica que l’objectiu de la reunió “era veure com la GPMC podia ser reconeguda per l’OMS i col·laborar-hi”.

De la reunió en van sorgir tres possibles vies de cooperació. D’una banda, la participació en fòrums amb associacions ja reconegudes. El Dr. Raman va convidar la GPMC a assistir a les properes reunions programades.

D’altra banda, es va proposar fer un Memorandum of Understanding (MoU) en temes com ara el control de vectors.

Finalment, va sorgir la idea de fer escrits tècnics que puguin ser reconeguts per l’OMS com ara el control de mosquits en els avions o sobre com aplicar sistemes de control d’aquests insectes.

Tot i que no es descarta cap opció, a properes reunions de la Junta Directiva de la Global Pest Management Coalition es valoraran aquestes propostes per decidir com procedir. En paral·lel, ja s’està treballant en una document de presentació de la GPMC per poder assistir a algun dels fòrums programats d’associacions reconegudes per l’OMS.

Albert Ponjoan informa, també, que associacions i empreses de Sri Lanka, Pakistan i les Illes Maldives han entrat a formar part de la GPMC.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari