L’OMS pronostica el creixement de malalties tropicals a Europa

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) alerta que pot haver-hi un augment de casos de virus que provoquen malalties com el dengue, el chikunguya i el Zika en zones on no són habituals.

L’OMS assegura que el canvi climàtic està afavorint la proliferació dels mosquits que transmeten aquesta mena de malalties a zones noves i demana que s’extremin les precaucions als països on els contagis estan augmentant i s’activin mesures per evitar les picades de mosquit.

Les temperatures més altes permeten que els mosquits del gènere Aedes, com el mosquit tigre, es reprodueixin amb més facilitat i, per tant, augmenti el risc de transmissió d’aquestes afeccions tropicals.

La doctora Diana Rojas, de l’Organització Mundial de la Salut, explica que “els mosquits i les malalties que transmeten han augmentat amb el canvi climàtic en altitud i latitud. Per tant, ara estem veient transmissió i contagi on no n’havíem vist mai”. Per exemple, “a Sud-amèrica, a l’Argentina, el Brasil o l’Uruguai. I a l’hemisferi nord ara ja tenim contagis autòctons al sud d’Europa“, afirma l’experta.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari