S’estenen les restriccions d’aigua per sequera i ja afecten més de 6 milions de catalans

La Generalitat de Catalunya va decidir el 2 de maig passat ampliar la situació d’excepcionalitat per falta de reserves d’aigua a set zones més de les conques internes catalanes. Amb aquesta ampliació, les restriccions ja afecten 495 municipis catalans i més de 6 milions de persones. Tot i això, no afecten, per ara, a serveis domèstics o essencials.

Les zones que s’inclouen en aquesta situació de restriccions són l’Anoia-Gaià, la capçalera del Ter, l’àrea de Darnius-Boadella, l’Empordà, el Llobregat mitjà, Prades-Llaberia i la serralada transversal.

A totes aquestes zones s’implantaran les mesures que ja s’aplicaven a tota la regió central de Catalunya i Girona servides pels embassaments del Ter i del Llobregat.

Tot plegat suposa una retallada del 40 % de les dotacions per al reg agrícola, d’un 15 % per als usos industrials, entre el 15 % i el 50 % en usos recreatius, així com la prohibició de regar zones verdes, públiques i privades amb aigua potable, amb la mateixa limitació per a la neteja de carrers, tret que s’utilitzin aigües d’aqüífer.

A tots els territoris afectats per l’excepcionalitat, la dotació d’aigua que contempla la Generalitat als dipòsits municipals baixa de 250 a 230 litres per persona i dia (considerant tots els usos: domèstics, agrícoles o industrials). Malgrat tot, aquesta xifra està molt per sobre de la despesa habitual d’un domicili, per la qual cosa a efectes pràctics no hi ha restriccions a l’aigua de boca, és a dir, als usos més bàsics o essencials.

En aquesta imatge del la Generalitat de Catalunya podeu veure les principals restriccions per sequera.

Podeu resoldre els dubtes sobre l’afectació de la sequera a Catalunya en aquesta pàgina web de El portal de la sequera de la Generalitat de Catalunya.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari