Les empreses de salut ambiental alertem que ens falten professionals

ADEPAP, l’associació de professionals de salut ambiental a Catalunya, alerta que calen, com a mínim, un 20% més de tècnics especialitzats en la desinfecció i el control de plagues. Tot i que hi ha un temari específic aprovat pel Ministeri de Sanitat, no és un formació reglada, hi ha poca oferta formativa i és complex accedir a l’acreditació per poder exercir aquesta feina.

A Catalunya hi ha unes 300 empreses que es dediquen a la salut ambiental, que  compten amb uns 1500 professionals especialitzats en control de plagues i desinfecció. Segons Quim Sendra, president d’ADEPAP, “cada cop és més difícil trobar professionals especialitzats en el nostre sector i les empreses tenim veritables dificultats per poder cobrir tots els serveis, especialment quan tenim puntes de feina, com enguany, en què la demanda de desinfeccions ha augmentat exponencialment a causa de la pandèmia de la COVID-19”.

L’augment de la demanda és provocat, segons el president d’ADEPAP, bàsicament per tres motius. D’una banda, pel que fa al control de plagues “ha augmentat la consciència, també a causa de les noves plagues que van arribant a casa nostra i que cal combatre”. De l’altra, “les desinfeccions també s’han multiplicat a causa del coronavirus”. I, finalment, “hi ha un flux natural del propi mercat laboral, sobretot per jubilacions”.

Podeu veure la nota de premsa sencera aquí: NP_Escassedat professionals salut ambiental_15desembre2020

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari