La reactivació dels viatges internacionals provocarà un rebrot de plagues de xinxes de llit

Des d’ADEPAP volem alertar els viatgers que tinguin cura amb aquests insectes si es desplacen de vacances, alhora que fem algunes recomanacions per evitar-ne l’expansió.

En els darrers anys anteriors a la pandèmia ja hi havia hagut una tendència a l’augment d’un seguit d’organismes que cada vegada estan provocant majors problemes. Un dels casos més comuns són les xinxes dels llits (Cimex lectularius), per les quals el nostre territori també es veu afectat i no és aliè a un rebrot poblacional a escala mundial.

És una plaga associada tradicionalment a la pobresa i a la poca higiene, però la seva extensió ha augmentat i rebrotat amb força. Segons Quim Sendra, president d’ADEPAP, “és evident que factors com l’increment exponencial del trànsit de persones, o la reducció de l’actuació d’alguns biocides i l’ús de productes més dirigits o trampes de captura, han afavorit un nou aflorament de l’espècie”. Aquest fet, sumat al fet que “l’eradicació de poblacions en habitatges és complex i requereix molta meticulositat, fa què cada vegada més generi problemes a la ciutadania”, explica.

Podeu veure tota la informació en la següent nota de premsa: NP_Xinxes de llit vacances_abril2022

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari