Augment d’infeccions per criptosporidiosi en turistes irlandesos en tornar de Salou

Les autoritats sanitàries irlandeses van alertar a principis de novembre d’un augment d’infeccions causades pel paràsit intestinal criptosporidiosi entre turistes de tornada de Salou.

El Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties va alertar en el seu butlletí setmanal de principis de novembre del cas dels turistes irlandesos que havien fet estada a Salou, però també de l’augment de casos a tot el Regne Unit de pacients que afirmaven haver viatjat a les Illes Balears i a d’altres llocs de l’estat espanyol.

El govern irlandès irlandès va publicar un text amb un recull de consells per a persones que hagin de viatjar a aquestes zones, com ara mantenir una bona higiene de mans i “prendre precaucions amb l’aigua i el menjar”. Un altre dels consells que es dona és no entrar a zones públiques de bany com ara piscines de complexos turístics si no s’està convençut de les mesures d’higiene que s’hi mantenen.

La criptosporidiosi és una infecció intestinal causada per un paràsit protozou Cryptosporidium. Els símptomes principals són dolor abdominal i diarrea, però també pot causar nàusees, vòmits, febre, pèrdua de pes, mal de cap i fatiga, entre d’altres. S’adquireix la infecció mitjançant el consum d’aigua o aliments contaminats o en tenir contacte amb persones o animals infectats.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari