Implicacions per al sector de la Llei de protecció dels drets i el benestar dels animals

Fa unes quantes setmanes ens fèiem ressò d’un post publicat pel coordinador tècnic d’ADEPAP, Luis Lozano, sobre l’impacte que tindria la Llei de protecció dels drets i el benestar dels animals per al sector.

Ara que aquesta llei ja ha passat tots els tràmits parlamentaris, ha estat aprovada i publicada al BOE, Lozano publica un segon post sobre el tema i afirma que “no sembla que hagi de portar grans canvis per a aquells que realitzen serveis amb animals com coloms, cotorres, gavines, gossos, gats, senglars, conills, etc. La llei marca les directrius generals mancant desenvolupar els reglaments i deixa en mans dels ajuntaments la gestió d’animals abandonats, desemparats o extraviats (vegeu definicions a la llei) que són els casos més normals amb gossos i gats”.

Lozano també explica al seu post que “potser el canvi més dràstic d’aquesta Llei que acompanya aquesta altra Llei Orgànica de modificació de la Llei Orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal, en matèria de maltractament animal“. En aquesta disposició “s’inclou al nostre ordenament jurídic l’expressió animal vertebrat, que substitueix i amplia la llista taxada d’animals protegits per l’actual Codi Penal. D’aquesta manera, no només els animals domèstics, domesticats, o que convisquin amb l’home veuran la seva integritat física i emocional salvaguardada per la norma penal, sinó que s’hi afegeixen els animals en llibertat i silvestres”.

Podeu trobar l’anàlisi completa de les implicacions d’aquesta llei per al sector fent clic aquí.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari