Gavines “molt agressives” allunyen els visitants dels cementiris de Barcelona

En plena època de nidificació de les gavines, Cementiris de Barcelona ha demanat a la ciutadania que eviti d’anar a visitar els difunts en les hores centrals del dia, quan fa més calor i aquestes aus estan més actives, segons han informat recentment diversos mitjans de comunicació. Aquests animals mostren actituds molt agressives si veuen amenaçades les seves cries i poden atacar els visitants.

De fet, ara fa un any els responsables del cementiri de Montjuïc ja van recomanar dur paraigües als visitants de les instal·lacions per protegir-se d’aquestes aus. Enguany, però, van més enllà i aconsellen anra-hi a primera hora o bé al final del dia, evitant així les hores de màxima calor.

Segons va explicar Miquel Trepat, director general Cementiris de Barcelona, una de mesures dissuasives que ja fa temps que fan servir a Montjuïc són les aus rapinyaires. Les duen per evitar grans concentracions de gavines en una mateixa zona i per intentar allunyar-les del recinte. L’objectiu és que nidifiquin en espais més allunyats i alts, com per exemple, al Castell de Montjuïc.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari