Víctor Guiral (BIOPYC, S.L.): “Com a associació, hauríem de poder participar en les propostes legals i reglamentàries que publica la Administració”

El mes de gener de 2021 ADEPAP va engegar un seguit d’entrevistes als membres de l’associació, que s’aniran publicant per ordre d’antiguitat d’alta; tot deixant per al final els membres de la junta directiva.

Entrevistem Víctor Guiral, director del Departament Ambiental de BIOPYC S.L.

Quin tipus de serveis ofereix la vostra empresa? BIOPYC S.L. inicia l’activitat l’any 1995, amb més de 15 anys del departament de Salut Ambiental. Està situada a Fraga, en un terreny on predominen la ramaderia, la producció primària d’aliments i la indústria transformadora. BIOPYC ofereix serveis de Desratització, Desinfecció, Desinsectació, Tèrmits, Control d’Aus, Tractaments d’Aigua i Control de la Legionel·la, així com assessorament tècnic en la gestió d’aquests aspectes.

Quin valor afegit aporteu a la vostra activitat? BIOPYC adapta els seus serveis a les necessitats específiques i canviants dels nostres clients. Aportem vies de solució i gestió mitjançant un alt coneixement tècnic en Indústria Alimentària- Sanitària- Industrial, Bioseguretat, i en la gestió amb Organismes Públics. Destaquem per les comunicacions i respostes ràpides, en menys de 24 hores.

Com us ha anat l’activitat del 2022 i com heu començat el 2023? S’ha modificat la demanda dels vostres serveis? L’any 2022 ha estat un any interessant per a BIOPYC, positiu en quant al creixement i en el qual s’ha fet un gran esforç pel que fa a l’especialització i la professionalització de la plantilla, especialment en el que es refereix als Aplicadors Professionals. Els creixements, tot i que sempre són ben rebuts per l’organització, obliguen a una planificació, millora i adaptació constant del nostre sistema de qualitat. L’any 2023 es presenta força intens (igual que els darrers mesos del 2022) per l’aplicació del RD 487/2022 i l’adaptació de totes les indústries i instal·lacions a aquesta normativa.

Què creieu que us aporta formar part d’ADEPAP? Ser membres d’ADEPAP, de cara a l’interior del departament de Salut Ambiental, ens proporciona tenir accés i recolzament pel que fa als canvis normatius, legals o reglamentaris. Igualment ens dona accés a informacions i notícies d’interès sobre la nostra activitat. Pel que fa a la visió externa de la organització, ens proporciona visibilitat i reconeixement.

Des de l’associació hem treballat intensament perquè es reconegui el sector i les empreses professionals especialitzades. Con afrontaríeu vosaltres aquesta tasca? Cal reconèixer l’esforç que està fent l’associació en la difusió i el reconeixement de les tasques realitzades per les empreses de serveis de control ambiental. També penso que les vies de treball han d’estar encaminades en poder exercir certa participació en les propostes legals i reglamentàries que publica la Administració, mitjançant l’agrupació de les diferents associacions a nivell nacional per incrementar la capacitat d’intervenció en la redacció normativa que afecta a les empreses del sector.

Quins creieu que són els reptes més immediats per al sector? Destacaria tres reptes. D’una banda, la realització de serveis i tractaments efectius amb la reducció d’ús de productes químics i de residus, potenciant el control físic sobre el químic. I també garantint gestions dels animals indesitjables efectives, sostenibles i compromeses amb el Medi Ambient. Per això serà imprescindible continuar les tasques d’increment de professionalitat del personal. D’altra banda, la implementació de tècniques respectuoses amb el benestar animal a tots els processos de control i gestió. Finalment, l’aplicació RD 487/2022 (Legionel·la) i el seu desplegament a les indústries.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari