Teresa Moliner (Mont Medi): “ADEPAP ha de prioritzar el sentit de comunitat i col·laboració per aconseguir canvis significatius i millorar les condicions del sector”

Entrevistem Teresa Moliner i Verdaguer, gerent d’Administració i Finances de Mont Medi (Tratamiento y Control de Animales Nocivos, S.L.)

Quin tipus de serveis ofereix la vostra empresa? Mont Medi ofereix tota mena de serveis de salut ambiental i alimentària.

Quin valor afegit aporteu a la vostra activitat? Podem afirmar que el valor de la nostra empresa es basa en la implementació de rigorosos criteris tecnicosanitaris recolzats per estàndards internacionals reconeguts. Aquests criteris són la base de la nostra capacitat per assegurar la qualitat i seguretat dels nostres productes i serveis. A més, ens comprometem fermament a emprar mètodes sostenibles en totes les nostres operacions, garantint un impacte ambiental reduït i una contribució positiva tant a la comunitat com al medi ambient.

Com va anar l’activitat del 2023? Es va modificar la demanda dels vostres serveis en relació al 2022? Durant el període de 2022 a 2023 es va observar un increment en els serveis de vigilància constant i control integrat, mentre que els destinats a abordar desviacions van experimentar una disminució. Aquestes dades indiquen una orientació més proactiva cap a la gestió ambiental, amb l’objectiu d’aconseguir nivells òptims de sostenibilitat i millorar l’eficiència en la detecció i correcció de desviacions. Aquest augment en la vigilància es reflecteix en una reducció notable d’incidències puntuals per desviacions, les quals es van limitant cada vegada més, únicament a plagues estacionals.

Què creieu que us aporta formar part d’ADEPAP? L’important de pertànyer a l’associació és l’oportunitat de connectar amb altres professionals del sector, intercanviar idees i aprendre d’experiències compartides. A més, ofereix recursos i oportunitats de desenvolupament professional que ajuden a mantenir-se actualitzat i millorar habilitats.

Des de l’associació hem treballat intensament perquè es reconegui el sector i les empreses professionals especialitzades. Con afrontaríeu vosaltres aquesta tasca? Destaquem el sentit de comunitat i col·laboració, formant part d’una veu col·lectiva que advoca pels interessos del sector i contribueix a influir positivament, ja que sabem que junts podem aconseguir canvis significatius i millorar les condicions per a tots els involucrats en el nostre camp.

Quins creieu que són els reptes més immediats per al sector? El sector de la salut ambiental (control de plagues) enfronta diversos reptes a escala mundial, com la resistència als pesticides/biocides, regulacions ambientals i de salut, el canvi climàtic, la globalització i l’escassetat de recursos i mà d’obra. Abordar aquests desafiaments requereix un enfocament integrat que combini diferents mètodes de control i foment de pràctiques sostenibles.

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari