Jordi Ruiz (Biotrack): “ADEPAP és visibilitat i confiança; i un vincle que aporta molta informació tècnica per oferir serveis de qualitat”
El mes de gener de 2021 ADEPAP va engegar un seguit d’entrevistes als membres de l’associació, que s’aniran publicant per ordre d’antiguitat d’alta; tot deixant per al final els membres de la junta directiva.
Entrevistem Jordi Ruiz Crespo, de Biotrack Servicio en Control de Plagas (Tratamientos Biocidas, S.L.U.)
Quin tipus de serveis ofereix la vostra empresa? A Biotrack oerim serveis genèrics de control de plagues en general, però tambè serveis de protecció als edificis per problemes de coloms, a més dels tractaments protectors de la fusta amb la diagnosi de patologies inclosa.
Quin valor afegit aporteu a la vostra activitat? Estem en la direcció de marcar-nos com a primer objectiu la sostenibilitat dins dels nostres serveis per implementar els que siguin menys invasius i més respectuosos amb el medi ambient. Dit d’un altra manera, tenim consciència ambiental. Jo ja disposo d’un bagatge de 30 anys al sector i he viscut en primera persona una millora substancial del sector en línies generals, i aquest es el valor que volem continuar donant des de la nostra empresa, la professionalitat avalada per la nostra pròpia experiència de molts anys de recorregut.
Com va anar l’activitat del 2023? Es va modificar la demanda dels vostres serveis en relació al 2022? La sequera tan profunda que patim i les temperatures més elevades van influir de manera determinant en els serveis de manera generalitzada l’estiu passat, quan vam poder observar un augment considerable de sol·licituds per problemes molt accentuats, especialment amb les paneroles. Ens vam trobar amb seriosos problemes d’infestacions molt severes, en molts casos a conseqüència de la climatologia i dels factors ambientals, que van ser molt favorables per al fàcil desenvolupament de les plagues en general.
Què creieu que us aporta formar part d’ADEPAP? ADEPAP és visibilitat i confiança, és un vincle que ens aporta molta informació tècnica per nodrir-nos de recursos i poder aplicar-los en el nostre dia a dia per realitzar serveis de qualitat, acostant-nos així de manera molt més proactiva als nostres client i poder-los aportar solucions immediates i amb la màxima rigorositat d’execució i oferir-los les millors garanties.
Des de l’associació hem treballat intensament perquè es reconegui el sector i les empreses professionals especialitzades. Con afrontaríeu vosaltres aquesta tasca? El reconeixement ens l’estem guanyant a base de molt d’esforç, preocupant-nos per estar completament actualitzats quant a coneixements necessaris sobre les plagues i mesures preventives per al seu control i eliminació. La perspectiva és fer d’acompanyament als nostres clients perquè optin per les mesures més eficients quant al disseny de les seves instal·lacions i quant als hàbits més saludables. i que puguin evitar la proliferació d’insectes i rosegadors. Aquest camí no és fàcil encara avui dia; traspassar aquesta mentalitat a les noves generacions de persones és més o menys fàcil, però el mercat i comercialització de productes d’ús domèstic per a combatre les plagues està sent més potent. Això fa que fins i tot la nostra perspectiva per poder oferir uns serveis professionals i d’alta qualitat sigui més complexa. A poc a poc anem avançant en aquesta mentalització de la població perquè doni valor a la nostra feina i que es pugui apreciar el benefici per una prestació de servei que sempre anirà enfocada a solucions immediates i a llarg termini, cosa que amb l’ús d’insecticides i raticides del supermercat no se’n sortirien, en molts dels casos, per solucionar el seu problema.
Quins creieu que són els reptes més immediats per al sector? Estem en un punt de màximes exigències en tots els àmbits: les normatives reguladores de l’ús dels biocides no ens ajuden gaire amb totes les restriccions dels ingredients actius més habituals i que, per una cosa o un altra, ja no s’ha defensat la seva comercialització i ús. Encara així el repte és clar: buscar solucions alternatives als tractaments tradicionals hauria de ser el nostre lema en tots els sentits. Actualment des del sector estem unificant criteris entre tots i amb el suport d’associacions d’empreses com ADEPAP. I el repte immediat és molt clar: que aportem tots junts, de la mà, pautes per realitzar els plans de control amb menys impacte ambiental i el menys invasius possibles, mentalitzant tant l’administració reguladora com els formuladors dels productes dels quals ens proveïm. Tot plegat per facilitar l’operativitat dels nostres serveis, anar tots en sintonia i sota la mateixa directriu.
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!