Albert Jodar Homs (Radan Desinfecciones Técnicas): “És de vital importància dedicar esforços a intentar educar ambientalment la societat”

El mes de gener de 2021 ADEPAP va engegar un seguit d’entrevistes als membres de l’associació, que s’aniran publicant per ordre d’antiguitat d’alta; tot deixant per al final els membres de la junta directiva.

Entrevistem Albert Jodar Homs, Director Tècnic de Radan Desinfecciones Técnicas.

Quin tipus de serveis ofereix la vostra empresa? Tot tipus de serveis en control de plagues (desinsectacions, desratitzacions, desinfeccions, desinfeccions Covid, qualitat de l’aigua (legionel·la), tractaments de la fusta, controls de les aus (coloms, gavines..) i neteges extremes (Diògenes, post mortem, etc.).

Quin valor afegit aporteu a la vostra activitat? Tenir la divisió fitosanitària ens aporta un fet diferencial, i estem potenciant el control amb depredadors naturals i amb endoteràpia. També la qualitat de servei, la rapidesa de resposta i tenir cobertura a tota Catalunya, sense ser una de las grans del sector. A més, potenciem la lluita integrada, prioritzant sempre la seguretat de les persones, els animals i el medi ambient.

Com heu viscut i esteu vivint la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19? S’ha modificat la demanda dels vostres serveis? Es va veure afectada en el moment més dur de la pandèmia, en què van davallar els serveis periòdics (degut a tancament d’empreses majoritàriament), encara que també vam realitzar força desinfeccions en casos positius de Covid-19. La tendència poc a poc ha estat a recuperar la normalitzat anterior a la pandèmia, encara que ara ens comencem a veure afectats per la crisi dels carburants i l’augment de l’IPC.

Què creieu que us aporta formar part d’ADEPAP? Formar part d’ADEPAP et fa sentir part directa del sector, tenint contacte estret amb les empreses del nostre voltant, informació de les novetats dins del sector, oportunitats de serveis, saber que tots junts podem ser escolats i fer força, etc.

Des de l’associació hem treballat intensament perquè es reconegui el sector i les empreses professionals especialitzades. Con afrontaríeu vosaltres aquesta tasca? Caldrà encara un esforç més gran per intentar fer arribar a la majoria de la població, l’existència d’un sector petit, en comparació amb d’altres, però de vital importància en àmbits com el de la salut i el del medi ambient. Cal fer cultura de la prevenció i que les empreses de control de plagues fem una part important d‘aquesta tasca.

Quins creieu que són els reptes més immediats per al sector? Intentar adaptar-nos als importants canvis ambientals que es venen produint ja fa un temps però que darrerament s’han accentuat de forma evident; canvis que ens duen a haver d’enfrontar-nos amb espècies noves a controlar durant períodes de temps més llargs. Esdevé de vital importància que dediquem esforços a intentar educar ambientalment la societat, dins de les nostres possibilitats; creiem que en general tenim una manca molt important d’aquest tipus d’educació que s’hauria d’impartir de forma urgent per part de les administracions, per tal que les persones adquirissin consciència del greu problema a nivell global que tenim en aquest àmbit.

 

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari