ADEPAP posa en qüestió l’ús de la nicarbazina per controlar les plagues de coloms

Arran de les queixes dels veïns del Poble-sec de Barcelona sobre la superpoblació de coloms al barri, el coordinador tècnic d’ADEPAP, Luis Lozano va fer unes declaracions a Betevé on va posar en qüestió l’ús de la nicarbazina com a substància eficaç contra aquesta plaga.

Els veïns del Poble-sec des de fa mesos alerten que les aus s’han multiplicat sobretot als carrers situats més a prop de la muntanya de Montjuïc (ho qualifiquen de plaga) i han fet arribar les queixes a l’Ajuntament a través dels consells de barri i les audiències públiques.

L’Ajuntament de Barcelona va introduir el 2017 l’ús del pinso anticonceptiu per controlar la fertilitat de les colònies amb l’objectiu de reduir la població de coloms a la ciutat. Per fer-ho, es van instal·lar una quarantena de dispensadors de menjar per a coloms formulat amb nicarbazina.

Per ADEPAP, però, aquest mesura és inefectiva, ja que des que s’utilitza, la població de coloms ha tornat a créixer fins a les xifres de 10 anys enrere. Segons el coordinador tècnic de l’ADEPAP, Luis Lozano, una quantitat raonable i controlada de coloms estaria entre els 300 i 400 exemplars per km² però en l’actualitat estaria en unes 1.000 per km².

Podeu veure la declaració de Luis Lozano al següent vídeo i la noticia sencera en aquest enllaç.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari