Els professionals del control de plagues reclamen ser vacunats contra la COVID-19 de manera prioritària

ADEPAP, l’associació de professionals de desinfecció i de control de plagues de Catalunya, ha fet arribar una carta a la consellera de Salut i al Ministeri de Sanitat, demanant que, un cop vacunats contra la COVID-19 els professionals sanitaris, les persones de residències de gent gran i les persones de risc, es prioritzi els professionals de control de plagues en la segona fase de la vacunació.

Enmig de la pandèmia de la COVID-19, la indústria professional de control estructural de plagues i desinfeccions del virus SARS-CoV-2 segueix prestant serveis essencials a les instal·lacions de producció d’aliments del país, botigues de queviures, restaurants, magatzems d’aliments, refugis, hospitals, institucions mèdiques, residències geriàtriques, habitatges, escoles, universitats, presons i empreses.

És per això que, com a servei essencial per a la salut pública, des d’ADEPAP es reclama a les administracions públiques competents que, un cop acabi la primera fase de vacunació a residències de gent gran i de persones amb discapacitat i a professionals sanitaris, es prioritzi la vacunació dels professionals del control de plagues i de desinfeccions professionals especialitzades.

No hi ha cap segment de la indústria alimentària o de l’àmbit mèdic que pugui complir amb les regulacions estatals i autonòmiques de salut pública sense un programa adequat de control de plagues i desinfeccions”, explica el president d’ADEPAP, Quim Sendra. Per això, “reclamem ser prioritzats en la següent fase de vacunació contra la COVID-19”, conclou. Organitzacions internacionals com la National Pest Management Association (NPMA) i associacions professionals de control de plagues de països com els Estats Units o la Gran Bretanya també s’han pronunciat en aquesta línia.

Podeu llegir la nota de premsa sencera clicant aquí: NP_VacunaCOVID19 prof control plagues_gener2021

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari