El 3 de març se celebra el Dia Mundial de la Vida Silvestre

El Dia Mundial de la Vida Silvestre se celebra el 3 de març en commemoració a l’aniversari de la Convenció sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres l’any 1973. Va ser proclamat per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) l’any 2013.

Aquesta efemèride, també coneguda com a Dia Mundial de la Natura, té com a objectiu principal conscienciar la població mundial sobre el valor de la fauna i flora silvestres. Cada espècie és important dins l’entorn natural on viu, ja sigui com a aliment per a altres animals o com a control de plagues, ja que poden evitar la proliferació massiva d’algun organisme animal o vegetal, que pugui causar estralls a l’entorn.

Actualment hi ha múltiples factors que amenacen la conservació de diverses espècies de flora i fauna silvestres, la majoria causades per l’activitat humana i el canvi climàtic, com ara la degradació, fragmentació i destrucció dels hàbitats de vida silvestre; les emissions d’efecte d’hivernacle, l’explotació i sobreexplotació de recursos naturals, o la proliferació d’espècies invasores en hàbitats distints de la seva distribució geogràfica originària, entre d’altres.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari