L’1 de maig és el Dia Mundial de la Malaltia de Lyme

La malaltia de Lyme, també coneguda com a borreliosi, és una malaltia infecciosa que es transmet a través de les paparres i és causada pel bacteri Borrelia burgdorferi. Aquesta malaltia pot contraure’s en zones densament boscoses, amb vegetació abundant o cobertes amb herbes que serveixen d’hàbitat a les paparres: boscos, jardins i parcs, entre d’altres.

El Dia Mundial de la Malaltia de Lyme es commemora amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar la població mundial sobre aquesta patologia, ocasionada per una infecció bacteriana que afecta el sistema nerviós perifèric i central.

La malaltia es caracteritza per presentar una lesió vermella i inflamada en el lloc on es troba la picada de la paparra. A més, entre els símptomes hi ha un quadre semblant a la grip (febre, dolors musculars i en les articulacions), a més de mal de cap i inflamació de les articulacions, per la qual cosa no sempre és fàcil de detectar.

Aquesta malaltia va ser descrita per primera vegada als Estats Units (a Lyme, Connecticut) l’any 1975. Gairebé el 100% dels casos es presenten durant l’estació càlida. Al principi es desenvolupa l’etapa inicial de la malaltia, també anomenada “Malaltia de Lyme inicial”, però si no rep el tractament mèdic indicat, aquesta pot derivar en la seva etapa secundària i, fins i tot, pot agreujar-se i desencadenar una etapa terciària, amb greus conseqüències per al pacient.

Per evitar contraure aquesta malaltia, és recomanable, quan es va al bosc, fer servir roba i calçat que tapin la quantitat més gran de pell possible, caminar per senders de vegetació, utilitzar repel·lents d’insectes i revisar i mantenir netes les mascotes, que sovint poden contraure i passar les paparres als humans.

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari