El 17 de juny és el Dia Mundial de la Lluita contra la Desertificació i la Sequera

Amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de preveure i dur a terme solucions per a la lluita contra la desertificació i la sequera, aquesta efemèride va ser establerta per l’ONU i se celebra des de 1995.

Aquesta lluita i la consciència sobre la necessitat de preservar aquest recurs natural com és l’aigua és d’especial rellevància en l’actualitat, ja que Catalunya, malgrat les pluges de finals d’abril i principis de maig, té un dèficit hídric important i els pantans estan encara en nivells molt baixos.

Cal tenir present que la desertificació és el resultat d’una permanent degradació dels sòls, ocasionat per una desforestació constant dels boscos, la salinització, la manca d’aigua i una sobreexplotació dels aqüífers, que en general és produïda per les diferents activitats econòmiques que porta a cap a l’home en diferents parts del món.

La sequera, d’altra banda, representa un canvi o anomalia del clima, que passa quan els nivells de l’aigua estan molt per sota del que correspon a una determinada àrea geogràfica, cosa que afecta considerablement totes les espècies que creixen i es desenvolupen en aquestes àrees. La causa principal rau en l’absència de precipitacions.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari