El 3 d’octubre se celebra el Dia Internacional de l’Hàbitat

El Dia Internacional de l’Hàbitat se celebra cada primer dilluns d’octubre, tal i com va establir l’ONU l’any 1985, amb l’objectiu de garantir que el desenvolupament de les ciutats es fes de forma sostenible.

Cada cop més persones que viuen en zones rurals, abandonen casa seva i es traslladen a les ciutats, amb l’anhel d’aconseguir un millor estil de vida. Va ser als anys 80 del segle XX que això va detonar la proclamació d’aquest Dia Internacional. Es preveu que de cara al 2030 el 60% de tota la població mundial haurà abandonat els camps, assentant-se a les perifèries de les ciutats. sense una bona planificació, aquesta migració només podrà portar zones deprimides, pobresa, delinqüència, atur, contaminació i malalties.

El Dia Mundial de l’Hàbitat ha posat de manifest que independentment del grau de planificació que tinguin els països sobre les seves ciutats, la migració de les zones rurals cap a les urbs és un problema greu, que no només afecta els índexs poblacionals de les ciutats, sinó que a més repercuteix negativament en el desenvolupament agrícola dels països, la preservació de la cultura a diferents regions i l’abandonament d’un sector productiu que marcarà la diferència en el futur.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari