El 22 de maig és el Dia Internacional de la Diversitat Biològica

La diversitat biològica o biodiversitat fa referència a la varietat d’éssers vius existents i les diferències genètiques de cada espècie, tant d’animals, plantes i microorganismes que neixen, creixen i es desenvolupen en un ecosistema determinat. Inclou els diferents processos i canvis evolutius que tenen lloc amb les espècies i tot l’entorn que els envolta.

El Dia Internacional de la Diversitat Biològica, que se celebra el 22 de maig, va ser decretat per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) amb l’objectiu de crear consciència sobre la importància que té la biodiversitat per als éssers humans i la necessitat de cuidar-la i preservar-la per a les generacions futures.

El Conveni sobre la Diversitat Biològica, que té com a objectiu la protecció, cura i conservació de la diversitat biològica de tot el planeta, es va signar l’any 1992, a la Cimera per a la Terra de l’Organització de les Nacions Unides (ONU). Va ser aprovat per 196 països i es va establir l’aplicació dels acords presos a diferents sectors.

Amb això es busca que l’espècie humana sigui capaç de viure en un món molt més sostenible, amb més justícia i equitat, on la distribució dels recursos naturals pugui arribar a un nombre més gran de persones.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari