Es detecta el virus del Nil occidental en mosquits capturats a Cadis, Sevilla i Huelva

El Departament de Salut de la Junta d’Andalusia ha comunicat recentment que va detectar la presència de virus del Nil occidental (VNO) en mosquits capturats a Cadis, Huelva i Sevilla.

L’últim informe de la Direcció General de Salut Pública i Ordenació Farmacèutica, de la Conselleria de Salut i Consum de la Junta d’Andalusia, sobre les tasques de vigilància entomològica per a la identificació del virus del Nil occidental (VNO) en vectors, realitzat entre el 18 i el 22 de setembre, revela la circulació del VNO en les captures realitzades als termes municipals Alcalá dels Gazules (Cadis), Jerez de la Frontera (Cadis), Villamanrique de la Comtessa (Sevilla) i Els Palaus i Villafranca (Sevilla). En aquest sentit, el resultat de les 22 trampes restants situades a les províncies de Sevilla, Cadis, Huelva i Còrdova ha estat negatiu.

D’altra banda, com a resultat de la integració de les vigilàncies s’ha rebut informació de presència de VNO per part de l’Estació Biològica de Doñana de mosquits capturats a Moguer (Huelva). A més, el Servei de Sanitat Animal de la Conselleria d’Agricultura, Pesca, Aigua i Desenvolupament Rural ha notificat un cas confirmat en un cavall amb VNO a la localitat de Morón de la Frontera (Sevilla). Així mateix, el Servei de Vigilància Epidemiològica d’Aus Silvestres de la Conselleria de Sostenibilitat, Medi Ambient i Economia Blava ha notificat l’existència d’un milà real amb VNO a la localitat de Villamanrique de la Comtessa (Sevilla).

Podeu veure la informació emesa per la Junta d’Andalusia en aquest enllaç.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari