El control de plagues al comerç minorista

La normativa que regula el control de plagues en el comerç minorista no és fàcil de trobar. Com explica el coordinador tècnic  d’ADEPAP, Luis Lozano, cal revisar diverses normes que apliquen a aquests casos i, sobretot, el minorista ha de comprendre, abans de res, que treballa en pro de la innocuïtat alimentària i que participa en un sistema de múltiples actors: el fabricant, el majorista, el minorista i el consumidor final.

Cal tenir en compte que, per definició, el comerç minorista inclou una tipologia molt diversa de negocis: des de bars i restaurant fins a supermercats, peixateries, carnisseries o forns de pa, passant per espais de venda ambulant.

Luis Lozano repassa en un article a LinkedIn el Codex Alimentarius (creat el 1969 per l’ONU, la FAO i l’OMS) on es recullen normes, directrius i codis de bones pràctiques pel que fa a principis generals de la higiene dels aliments. En el mateix article també recull i analitza normes europees i altres documents d’aplicació en aquest àmbit. Podeu llegir l’article sencer clicant aquí.

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari