La CE publica una base de dades per a la gestió integrada de plagues als cultius
La Comissió Europea (CE) ha publicat una base de dades, amb exemples de bones pràctiques, que recull una descripció general dels mètodes de maneig integrat de plagues actualment disponibles. Aquesta base de dades s’acompanya d’un estudi que avalua l’eficàcia dels mètodes esmentats i les perspectives de la seva adopció futura.
La base de dades inclou uns 1.300 exemples de pràctiques, tècniques i tecnologies com l’ús de la rotació de cultius i la fertilització equilibrada, el control d’organismes nocius, l’aplicació específica i reduïda i la preferència per a mètodes de control de plagues no químics .
Aquesta eina també inclou 273 directrius específiques per a cultius desenvolupades per les autoritats nacionals i els organismes públics dels estats membres.
La Comissió Europea afirma que el control de les plagues que fan malbé els cultius és necessari tant per salvaguardar la seguretat alimentària com per garantir ingressos viables als agricultors per la seva producció. Tanmateix, creu que s’ha de fer minimitzant els riscos per a les persones i el medi ambient. Així mateix, recomana que la gestió integrada de plagues utilitzi mètodes naturals sempre que sigui possible i pesticides químics només com a darrer recurs.
A més, l’estudi publicat per l’Executiu comunitari Farmer’s toolbox for integrated pest management explora les pràctiques actuals de maneig integrat de plagues i el seu potencial per ajudar a reduir la dependència dels pesticides químics, el cost d’implementació i l’efectivitat general. També analitza els factors clau que afecten la reducció de la dependència de l’ús de pesticides i les barreres i els factors clau associats a aquesta dependència.
Podeu consultar la base de dades d’exemples de bones pràctiques IPM best practices de la CE en aquest enllaç.
L´estudi Farmer’s toolbox for integrated pest management es pot consultar aquí.
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!