Casos d’èxit i bones pràctiques d’associats gener-març 2023

Des d’ADEPAP volem posar en valor la feina que fan els nostres associats i per això compartirem, també a través d’aquest apartat de notícies de la pàgina web, les notes que envia el coordinador tècnic, Luis Lozano, sobre casos d’èxit i de bones pràctiques.

Tots hem sentit a parlar les darreres setmanes del brot de grip aviària a Lleida, en què es van haver de sacrificar milers d’animals. Els companys de Raesgra S.L. & Biojuneda S.L. van fer les tasques de desinfecció de les granges afectades.

Els nostres companys del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i Baix Ter han publicat el seu Butlletí una informació on expliquen la situació actual i els tractaments realitzats contra mosquits a la seva demarcació. Un article molt útil per conèixer quina és la situació actual. Podeu llegir-lo aquí. A la seva pàgina web també hi ha un apartat molt interessant de les espècies de mosquits que ens podem trobar a la zona. Ho podeu veure en aquest enllaç.

D’altra banda el nostre company Carlos Pradera, cap tècnic d’Anticimex 3D Sanidad Ambiental S.A.U. (eldesinsectador.com) va publicar al Butlletí de la Institució Catalana d’Història Natural un informe de presència de paparres, en concret  de l’epècie Hyalomma lusitanicum, que és un potencial vector de transmissor de malalties com la malaltia de Lyme o la Febre hemorràgica Congo-Crimea. Podeu veure l’article en aquest enllaç.

Del tema de les paparres i les malalties que provoca se’n parlarà, de segur, molt en el futur, com podeu veure en aquest article del diari La Vanguardia.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari