Canvis en els hàbits sexuals de les paneroles a causa dels insecticides

Les paneroles són insectes amb una alta capacitat d’adaptació a l’entorn. Davant l’ús de trampes i mètodes utilitzats per eliminar-les, han alterat els seus hàbits sexuals per assegurar-se la supervivència, segons un estudi publicat recentment per l’acadèmia científica britànica The Royal Society.

Les trampes per caçar les paneroles utilitzen substàncies ensucrades per atraure-les i matar-les. I això ha fet que hagin començat a avorrir el dolç, segons conclou l’estudi. I per tant, l’esquer ja no és tan efectiu.

Ara bé, aquest rebuig pel dolç també ha alterat la vida sexual de les paneroles, ja que el sucre te un paper central en el procés reproductiu de l’alemanya (Blatella germanica). El mascle d’aquesta espècie segrega una substància que conté proteïnes, greixos i sucres per atraure les femelles i aparellar-s’hi.

Com que aquesta substància ja no té efectes d’atracció sobre les femelles, els mascles l’han canviat i millorat. L’estudi ha trobat en els animals investigats maltotriosa, un sucre més complex, més difícil de metabolitzar i que agrada més a les femelles, cosa que garanteix la reproducció.

De moment aquestes mutacions s’han trobat en paneroles criades al laboratori. Caldrà confirmar si aquests nous hàbits ja s’han estès també a les que trobem a les cuines.

Podeu veure l’estudi publicat per The Royal Society en aquest enllaç.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari