Baixen les desinfeccions per COVID-19, segons la darrera enquesta realitzada als socis

La demanda de desinfeccions ha baixat des que es va acabar l’estat d’alarma en relació a l’augment que es va donar en els primers tres mesos de la pandèmia. L’intrusisme professional i l’oferta de serveis no especialitzats i solucions poc efectives preocupen el sector.

Arran de la crisi sanitària provocada per la COVID-19 les empreses de desinfecció van augmentar significativament l’activitat. Ara bé, “un cop acabat l’estat d’alarma, en alguns àmbits les mesures de desinfecció s’han relaxat i ja no es fan tantes desinfeccions con en els tres primers mesos de la pandèmia”, explica Quim Sendra, president d’ADEPAP. Això es desprèn de l’enquesta que ADEPAP ha fet entre el 16 i el 30 de setembre entre els seus socis.

Més del 50% dels associats han respost a l’enquesta, que és la segona que es fa en referència a l’activitat de desinfecció des que es va extendre la pandèmia a casa nostra. Si en la primera onada (realitzada el mes de març) la preocupació dels professionals era l’escassedat d’equips de protecció individual (EPI) i l’accés a producte desinfectant, ara com ara el gran problema és l’intrusisme professional. “Empreses no especialitzades i que no estan registrades al ROESB ofereixen serveis de desinfecció que no estan validats i no han demostrat la seva eficàcia en l’eliminació del coronavirus”, explica Sendra. “Això implica no només una mala praxis sinó també una sensació de falsa seguretat en aquells que contracten el servei”, insisteix.

Podeu veure l’informe resultant de l’enquesta aquí: Informe resultats 2a onada qüestionari activitat desinfecció Covid19

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari