Àrees DUM de càrrega i descàrrega a Barcelona

Arran de la consulta d’un dels nostres associats, des d’ADEPAP estem en contacte des del mes de desembre amb la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu d’ampliar el temps d’estacionament dels vehicles de les empreses de Salut Ambiental a les àrees DUM. L’Ordenança Municipal ja preveu excepcions a la limitació del temps d’estacionament i hem fet arribar a l’administració arguments perquè se’ns inclogui en aquesta tipologia de sectors que poden estacionar durant més temps del que preveu la normativa general.

L’objectiu de les places regulades com Distribució Urbana de Mercaderies (DUM) és el de donar servei, els dies laborables de 8-20h, a tots aquells vehicles que requereixin distribuir mercaderies de forma molt propera al punt de destinació, per un temps limitat de 30 minuts.

Tal com informa la pàgina web de l’Ajuntament de Barcelona, “a les places de Distribució Urbana de Mercaderies (DUM) només hi poden estacionar camions, furgons o furgonetes, vehicles derivats de turismes i vehicles mixtes de dues places, tal com indica la senyalització. En cas que el vehicle no compleixi amb aquesta definició i es tracti d’un vehicle modificat, s’ha de regularitzar la seva catalogació en la Direcció General de Trànsit (DGT) per tenir dret a estacionar a les places DUM de Barcelona”.

Per estacionar a les places DUM de Barcelona – prop de 9000 a la ciutat-, és obligatòria la prèvia validació telemàtica a través de l’aplicació SPRO o enviant un SMS i el temps màxim d’estacionament, que actualment és de 30 minuts. En el cas concret de vehicles classificats com Zero Emissions per la DGT i autoritzats per a l’estacionament en places DUM, el temps màxim d’estacionament serà de 30 minuts addicionals al que determini la senyalització vertical corresponent a la plaça.

Actualment la petició d’ADEPAP està pendent d’aprovació per part dels serveis jurídics de l’Ajuntament de Barcelona. Tan aviat com tinguem resposta informarem els associats a través d’un comunicat.

Podeu trobar més informació sobre les àrees DUM clicant aquí.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari