Anàlisi de les aigües residuals per detectar plagues de rates a ciutats

Segons l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB-CSIC), analitzar les aigües residuals permet detectar i controlar les plagues de rosegadors a les ciutats.

Així ho va explicar Montserrat Carrascal, investigadora d’aquest organisme, a la inauguració del 18è Congrés Anual sobre Espectrometria de masses d’alta resolució (HRMS) i anàlisi ambiental i seguretat alimentària, celebrat el mes d’octubre passat.

“L’estudi de les aigües residuals és una gran font per a la detecció de rosegadors a qualsevol ciutat de tot el món o, si el mostreig es fa en punts específics del clavegueram, es pot crear un mapa de rosegadors“, va dir en la seva intervenció.

Per la investigadora, “les plagues de rosegadors són un perill per a la salut humana a causa de les malalties que poden transmetre a través dels bacteris que els infecten i de la transmissió de puces, paparres i àcars”. “A més”, va afegir, “comprometen la integritat de les estructures infestades i, una vegada establertes, resulten molt difícil eliminar. A les grans ciutats, les rates viuen al clavegueram. Si no es fa cap acció de control, aquests rosegadors poden viure fins a 7 anys i procrear fins a 4 vegades a l’any amb una mitjana de 10-14 cries, de manera que el nombre creix ràpidament en pocs mesos”.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari