Les restriccions d’aigua per sequera s’amplien a Barcelona i la conca Ter-Llobregat

Tal com va avançar a finals d’octubre el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), la manca de pluges a Catalunya ha provocat que el Govern de la Generalitat ampliï les restriccions d’aigua a Barcelona i la seva àrea metropolitana, que forma part de la conca Ter-Llobregat, a més de al sistema Darnius-Boadella.

Amb aquesta ampliació per la sequera, les restriccions d’aigua afecten ja un total de 514 municipis pertanyents a 27 comarques, territori que representa una població de 6,7 milions d’habitants (el 80% de la població catalana) a les conques internes del país. Es preveuen limitacions del reg i usos industrials i recreatius, però sense incidència en l’aigua de boca.

Així, amb l’ampliació de l’alerta per sequera, queden afectats per les mesures de control d’estalvi d’aigua els municipis del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès, l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Baix Empordà, el Berguedà, el Garraf, el Gironès, el Maresme, la Selva i també el Solsonès.

Segons va informar la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jorda, la declaració d’alerta implica la reducció de l’ús de l’aigua per a reg agrícola (25%), per a usos ramaders (10%), per als industrials (5%), per a usos recreatius que impliquin reg (30%) i per a altres usos recreatius (5%). La consellera, a més, va valorar que la situació de sequera actual dista molt de la del 2008, perquè ara sí que “els municipis han fet els deures”.

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari