ADEPAP, membre de la Global Pest Management Coalition

La Global Pest Management Coalition és una federació internacional formada per associacions de Salut Ambiental de països, nacions i regions d’arreu del món, i de la qual ADEPAP en forma part. Aquesta Coalició va ser promoguda per la National Pest Management Association (NPMA) dels Estats Units, a la qual es van adherir la European Association of Professional Trained Pest Managers (CEPA) i la Federation of Asian and Oceania Pest Managers Associations (FAOPMA). També en formen part associacions de l’Argentina, Mèxic, l’Índia i la Xina, entre moltes d’altres de països de diversos continents.

L’objectiu de la Coalició és el d’identificar els problemes i reptes des d’una perspectiva mundial per aportar solucions i dur a terme accions globals comunes que reforcin el sector de la Salut Ambiental. És, per exemple, qui promou i organitza el World Pest Day, que es commemora cada 6 de juny, a nivell mundial.

D’altra banda, la Global Coalition és l’encarregada de promoure i crear un Congrés Mundial de Plagues, que fins fa poc organitzaven, a través d’un conveni de col·laboració, la NPMA i la CEPA cada dos anys. Lamentablement, la pandèmia provocada per la COVID-19 va aturar la iniciativa de l’organització del congrés per part de la Coalició, que es preveu poder programar així que la situació ho permeti, i que portarà per nom Global Summit.

Així mateix, la federació promou la professionalització del sector. Entre d’altres accions i en aquesta línia, en el marc de la Global Coalition s’han dissenyat els programes de formació mínima que es consideren necessaris per exercir la professió. Això implica que, en aquells països o regions on ja hi ha formació establerta, l’anàlisi d’aquests programes formatius pot ajudar a detectar conceptes aplicables arreu per millorar l’aprenentatge de la professió de manera global.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari