ADEPAP insisteix en la priorització del sector en la vacunació contra la COVID-19

Arran de la petició formal feta a les autoritats sanitàries sobre la vacunació dels professionals de la desinfecció i el control de plagues, vam rebre resposta del Ministeri de Sanitat, que qualificava el nostre sector com a “infraestructura crítica”, i del Departament de Salut, en què es detallaven criteris, fases i priorització dels grups de població.

Els aplicadors continuem anant a hospitals, residències i centres d’alimentació, entre d’altres espais en què estem en contacte directe amb el SARS-CoV-2, amb el risc que això comporta. Per això hem escrit de nou a les autoritats sanitàries demanant, un cop més, ser afegits als grups prioritaris de vacunació.

Les respostes han arribat aquesta mateixa setmana. Des del Departament de Salut de la Generalitat es torna a relacionar la priorització segons els grups i s’explica que “a l’abril s’espera l’arribada de vacunes en un nombre molt superior al rebut fins ara i l’inici de una etapa de vacunació massiva”.

De la seva banda des del Ministeri de Sanitat, en la mateixa línia, s’afirma ser conscients de la petició d’ADEPAP i fer-se’n càrrec. Tot i això, la prioritat continua essent acabar primer amb el grup de persones majors de 80 anys i alguns col·lectius de risc. Alhora, s’especifica que “se han producido recientemente una serie de acontecimientos que agilizarán la estrategia de vacunación; en breve España va a recibir un mayor número de dosis de vacunas, y si no hay contratiempos, se beneficiará en un futuro cercano de la aprobación de otra vacuna más. Esto hará posible que podamos vacunar con mayor rapidez y consigamos alcanzar la inmunidad de grupo que tanto nos beneficiará como sociedad”, conclou la resposta. Des del Ministeri, a més, s’expressa l’agraïment “por la labor que realiza el colectivo” de profesionals del nostre sector.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari