ADEPAP informa sobre com combatre els molestos mosquits

Els mosquits, i en especial els mosquits tigre, són una de les plagues més molestes de l’estiu, ja que les seves picades són doloroses i provoquen fins i tot reaccions al·lèrgiques en moltes persones. Cal tenir present que les altes temperatures i les pluges abundoses d’aquesta primavera n’han avançat l’arribada, juntament amb les formigues i les paneroles. Són les tres plagues més freqüents de l’estiu a nivell domèstic i des de l’Associació d’Empreses de desinfecció i Control de Plagues de Catalunya, ADEPAP, fan tot un seguit de recomanacions per combatre-les.

Per combatre els mosquits, insectes que causen grans molèsties a la població, són molt importants les campanyes de conscienciació que evitin la proliferació de llocs artificials propicis per a la posta d’ous i el desenvolupament de la fase larvària aquàtica. Enguany, la climatologia dels darrers mesos ha propiciat un hàbitat favorable per a la cria de les larves d’aquests insectes.

En l’àmbit domèstic, una bona opció instal·lar mosquiteres als habitatges (finestres, portes i altres obertures), vestir peces de roba de màniga llarga i pantalons llargs i utilitzar repel·lents d’insectes sense abusar-ne. “Cal anar molt en compte si es combina el protector solar amb els repel·lents d’insectes, ja que la crema solar afavoreix l’absorció del repel·lent i això pot ser molt perjudicial per a la salut, per la qual cosa cal espaiar ambdues aplicacions al menys amb una diferència de mitja hora”, explica Quim Sendra, president d’ADEPAP.

Pel que fa a les paneroles i les formigues, la millor prevenció als habitatges és una bona neteja i no deixar restes de menjar a l’abast, sobre els fogons o en llocs accessibles. “Són molt omnívores, per la qual cosa algunes prefereixen els sucres, d’altres els greixos i d’altres les proteïnes. Per tant, és no deixar cap tipus de menjar a l’abast és garantia d’estar més protegit de la seva invasió”, explica Sendra. El president d’ADEPAP desaconsella l’ús d’insecticides domèstics, ja que “poden traslladar la plaga a altres llocs”. Per això, “si algun particular descobreix una plaga de paneroles o formigues els recomanem recórrer a empreses especialitzades de control de plagues”, perquè “alguns insecticides domèstics mal usats poden arribar a ser un problema per a la salut de les persones, no sempre són efectius i acaben tenint un cost econòmic elevat”.

Podeu trobar tota la informació en la següent nota de premsa: NP ADEPAP consells combatre mosquits_juiol2020

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari