ADEPAP debat sobre noves tècniques moleculars per al control de paneroles

Aprofitant l’assemblea anual i la celebració del dia de l’associació el passat divendres 24 de gener, ADEPAP, l’Associació d’Empreses de Control de Plagues de Catalunya, va oferir als seus socis una xerrada especialitzada sobre les noves tècniques de control de paneroles.

La Dra. Maria Dolors Piulachs, científica de recerca del CSIC, va oferir una ponència sobre els seus estudis d’aplicació de la genètica en el control de plagues, concretament la panerola Blattella germanica. L’ús d’insecticides clàssics provoca cada cop més problemes, ja sigui per la resistència dels insectes a aquests, com les regulacions que s’han anat imposant per rebaixar-ne la toxicitat cap a d’altres organismes. En aquest sentit, l’aplicació de les eines moleculars obre “un nou ventall de possibilitats per al control d’insectes plaga”, va explicar la investigadora.  Es tracta de noves eines com la implantació de la tècnica RNAi, que provoca la inhibició de la metamorfosi i que l’insecte no es pugui desenvolupar amb normalitat, o el sistema d’edició CRISPRCas9, “una tecnologia única que permet editar parts del genoma, per eliminació, adició o alteració de seccions de la seqüència del ADN”, que provoca en 24 hores una dissecació ovària que impedeix a les femelles adultes reproduir-se.

A banda de l’assemblea anual, on es van retre comptes de les accions dutes a terme el 2019 i es va presentar el Pla d’actuacions per al 2020, a la jornada també es van lliurar diversos reconeixements.

Podeu trobar més informació en la nota de premsa adjunta.

NP ADEPAP noves tècniques control paneroles_28gener2020

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari