ADEPAP celebra la Jornada tècnica: Vespa Velutina. Normativa, productes i mètodes de tractament

La jornada tècnica sobre la Vespa Velutina, organitzada per ADEPAP amb la col·laboració de Biotrends, va tenir lloc el passat 20 de desembre al matí. Hi van intervenir el cap de Servei de Fauna i Flora de la Generalitat de Catalunya, Ricard Casanovas; Miguel Ángel Rodríguez Ramos, de Veto-Pharma Ibérica; Sílvia Elvira Teuler, de Biotrends; i Ivan Sanz Martínez i Antonio Caballero Venegas, de Fitostinger.

Ricard Casanovas, cap de Servei de Fauna i Flora de la Generalitat de Catalunya, va centrar la seva intervenció en la Gestió de la vespa asiàtica a Catalunya: situació i intervenció unificada. Després d’introduir el marc legal sobre espècies exòtiques invasores a l’estat espanyol i a Europa, va exposar la problemàtica i l’impacte d’aquestes espècies sobre diferents aspectes com la fauna autòctona, la salut humana, l’agricultura o la biodiversitat, entre d’altres. Casanovas va explicar també el protocol de lluita i control de la vespa asiàtica.

De la seva banda, Miguel Ángel Rodríguez Ramos, de Veto-Pharma Ibérica, va explicar les causes de l’arribada de les espècies invasores, i específicament de la Vespa Velutina, a Europa, i de la cronologia de la seva expansió al continent. També en va descriure la seva biologia i què la diferencia d’altres vespes, així com el seu cicle al llarg d’un any. En aquest sentit, va explicar com se les pot combatre en cada estació i va presentar les solucions per lluitar-hi.

Les solucions en bioseguretat de Biotrends, empresa patrocinadora de la jornada, i més concretament els diferents productes insecticides per a la vespa asiàtica, van centrar la ponència de Sílvia Elvira Teuler.

Finalment, Ivan Sanz Martínez i Antonio Caballero Venegas, de Fitostinger, van exposar com els drons els ajuden a fer tractaments “localitzats i eficaços” i també dels mètodes de tractament per combatre la Vespa velutina, segons diversos aspectes a valorar en cada actuació. Van explicar quina és la metodologia comuna utilitzada per fer els tractaments i les característiques de cada mètode.

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari