ADEPAP alerta que el poc control en les mesures de desinfecció ha estat un element clau en la propagació de la COVID-19

ADEPAP, l’associació de professionals de desinfecció i de control de plagues de Catalunya, fa mesos que avisa que moltes desinfeccions per COVID-19 no s’estan fent de forma professional especialitzada, amb mètodes no contrastats i amb solucions que no són segures.

L’intrusisme professional en el sector de les desinfeccions ha estat una constant des de l’inici de la pandèmia. Des d’ADEPAP fa mesos que es transmet de manera pública la necessitat que aquestes actuacions les facin empreses professionals especialitzades. També avisa del relaxament d’aquestes desinfeccions des que va finalitzar el primer estat d’alarma.

Hi ha hagut molt intrusisme professional i s’estan acceptant com a bones algunes solucions i mètodes que no han estat validats com a eficaços per eliminar el coronavirus. Per Quim Sendra, “no es tracta de culpabilitzar les persones que contracten aquests mètodes o confien en solucions poc fiables, ja que en moments de crisi els éssers humans tendim a fer tot allò que creiem que ens pot ajudar”. Ara bé, “els proveïdors d’aquest tipus de solucions estan actuant de manera fraudulenta i posant en risc la salut pública; i el més greu és la tebior de les administracions davant d’aquest fet, amb tot el que això comporta”.

Més informació a NP_Poc control en desinfeccions COVID19_novembre2020

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari