ADEPAP alerta que comença la fase de creació de nius de vespa asiàtica a Catalunya

ADEPAP, l’associació de professionals de desinfecció i de control de plagues de Catalunya, alerta que, amb l’arribada de la primavera i la pujada de les temperatures, ha començat la fase de creació de nius de la Vespa velutina ssp. nigrithorax, coneguda amb el nom comú de vespa asiàtica. Segons l’associació, és important treballar en la detecció i control d’aquests nius embrionaris per evitar que les colònies d’aquestes vespes, força agressives i que ataquen les abelles de la mel, comencin a créixer i expandir-se.

Amb l’arribada de la primavera comença a Catalunya la fase de creació de nius de Vespa velutina, més coneguda comunament com a vespa asiàtica. Un cop acabada la fase d’hibernació, en aquesta nova etapa, que s’allarga fins a principis d’estiu, aquesta espècie crea nius embrionaris que es poden convertir en vespers habitats pel milers d’aquests insectes. Les vespes reines fecundades creen ara els nius on es pondran els ous i, un cop neixen les vespes obreres, aquests nius es convertiran en vespers primaris. Si creixen molt en població, poden generar, fins i tot, vespers secundaris creats en altres emplaçaments.

Per Quim Sendra, president d’ADEPAP, “és molt important detectar ara la presència de nius embrionaris per evitar que les colònies de vespes asiàtiques comencin a créixer”, ja que “es tracta d’una espècie invasora que s’expandeix i s’adapta molt ràpidament” i “és molt perjudicial per al nostre hàbitat, ja que ataca l’abella de la mel i això acaba afectant també els cultius, sense deixar de banda que poden provocar picades molt doloroses a les persones”.

Podeu trobar més informació en la següent nota de premsa: NP_Nius embrionaris vespa asiàtica_abril2021

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari