El 7 d’abril se celebra el Dia Mundial de la Salut

Proclamat per l’Assemblea Mundial de la Salut el 1948 i ratificat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el 7 d’abril se celebra el Dia Mundial de la Salut, entesa com a dret bàsic i universal. Aquest Dia Mundial, que es commemora des del 1950, pretén també fomentar l’accés a l’atenció sanitària de qualitat a totes les regions del món, especialment a la població de recursos escassos.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la Cobertura Sanitària Universal de Salut es refereix a l’accés que han de tenir totes les persones a serveis de salut essencials quan i on ho requereixin, sense que els generi dificultats econòmiques.

En els darrers anys, les campanyes de l’OMS han treballat per fomentar que la sanitat arribi a tots els racons del planeta, possibilitant que les persones puguin tenir accés a l’atenció sanitària dins la pròpia comunitat i que sigui assequible per a les famílies. D’aquesta manera se’n procura el benestar, així com la millora de la qualitat de vida.

Tot i això, almenys la meitat de les persones a tot el món segueixen sense tenir accés a una atenció sanitària de qualitat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari