El 30 de gener és el Dia Mundial de les Malalties Tropicals Desateses

La data de celebració d’aquesta efemèride coincideix amb l’aniversari de la Declaració de Londres de 2012 sobre les Malalties Tropicals Desateses (ETD), on els països i organitzacions van fer un pas endavant i es van posar d’acord per invertir esforços en la prevenció i erradicació de aquest tipus de malalties.

Les ETD són malalties virals, parasitàries i bacterianes que afecten més de mil milions de persones a tot el món en situació de pobresa extrema i marginades, especialment les que habiten en àrees rurals remotes, barris marginals i amb un accés limitat als serveis de salut.

El Dia Mundial de les Malalties Tropicals Desateses o World Neglected Tropical Diseases se celebra el 30 de desembre, amb la finalitat de conscienciar la població mundial d’una amenaça que assetja 1.500 milions de persones de les comunitats més pobres del món. La majoria d’aquestes malalties es poden prevenir i tractar.

Així mateix, es pretén unir esforços en la formulació i execució de polítiques orientades cap a la millora de les condicions de sanejament i accés a sistemes de salut, especialment a les zones o regions en condició de pobresa extrema.

Algunes d’aquestes malalties són transmeses per vectors, com ara el dengue, la ràbia, la leishmaniosi o la oncocercosi.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari