27 de desembre, Dia Internacional de la Preparació contra les Epidèmies

El 27 de desembre va ser declarat per l’ONU com el Dia Internacional de Preparació contra les Epidèmies.

L’Ambaixada del Vietnam va impulsar davant l’ONU aquesta proposta a causa de les repercussions devastadores que tenen les malalties infeccioses, epidèmies i pandèmies a la vida humana. Aquestes malalties impacten, a més, en el desenvolupament econòmic i social de les nacions a curt, mitjà i llarg termini, especialment a països amb economies vulnerables.

Igualment, l’efemèride ret homenatge a Louis Pasteur, com a precursor de la microbiologia moderna i un dels científics que van establir els fonaments de la medicina preventiva.

La commemoració pretén promoure la conscienciació, prevenció i control de les epidèmies a nivell mundial.

Els esdeveniments i desastres naturals o provocats per les persones poden agreujar considerablement el risc d’epidèmies, unit a la crisi del sistema de salut a nivell mundial i dotació de serveis bàsics, especialment a països amb economies vulnerables. Aquesta situació impacta significativament en la capacitat d’atenció mèdica i preventiva de la població, així com en la implementació de mecanismes eficaços, com l’aplicació d’esquemes de vacunació a les comunitats de recursos escassos, que incrementes notablement els riscos de brots i rebrots per epidèmies.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari